Torinos glemte madtraditioner

Vi kender alle til Italiens mangfoldige gastronomiske univers. Det er et land med en meget lang madtradition. Hver by og region har deres egen tradition, og hvis man derfor gerne vil opleve autentisk italiensk mad, skal man derfor spise det mad der originalt bliver lavet i den region man er i.

Oplev Torino’s fantastiske gastronomi

Anderledes end mange andre store og populære Italienske byer er Torino ikke en havneby. De har derfor en stor tradition for simple og ‘nøgne’ pastaretter – gerne med fyldt pasta. En af de mest kendte retter fra Torinos køkken hedder ‘I Tajarin al Tartufo’, som helt grundlæggende er en pastaret med masser af efterårs trøffel. Retten er ganske simpel og er egentlig bare pasta i en brun smørsovs med fint revet trøffel over. 

Hvis du besøger Torino vil du også opdage at de ikke har de store traditioner for byens egen brød. Men faktisk har Torino en glemt brødtradition.

Gavasot - en uddøende tradition

Gavasot, en uddøende brødtradition, kræver blødt hvedemel, sourdej, ølgær og salt. Gavasot betyder hals på italiensk, som også lægger navn til brødets form. Dejen formes til små ruller, hver vejer 150 gram og tager form som dukkehoveder med halse, da det rullede dej presses sammen på midten. På den måde får dejen en hals. I en varm ovn får de deres karakteristiske skorpe og smag.

I Tajarin al tartufo på n resturant i Torino

I italien bruges der oftes store stenovne til at bage bagværk, men det er ikke lige sikkert, man har det derhjemme. Til gengæld når man langt med bagestål som substitut. Find dit næste bagestål her.

Torino gemmer også på andre oplevelser

Italien er fyldt med unikke oplevelser. Juventus er byens fodboldhold og spiller godt i den Italienske liga, Serie A. Selvom man ikke er den store fodboldfan, er det en once in a lifetime oplevelse at opleve italiensk fodbold på hjemmebane. Man kan derfor med fordel kombinere mad og fodbold. Gør det nemt at få alle oplevelserne med, ved at booke en rejsepakke.